Politicieni de dreapta

O problema la fel de mare ca stanga (daca nu chiar mai mare) o au si politicienii de dreapta. Azi in Romania nu (mai) exista o „dreapta” adevarata. Cand spun „dreapta” ma refer la liberali deoarece ei ar trebui sa poarte stindardul acestei ideologii. PNL a dezamagit total majoritatea votantilor lui deoarece n-a stiut (vrut) sa-si gestioneze cum trebuie guvernarea si nici ideologia. Un partid responsabil, adevarat liberal, nu ar fi facut concesii adversarilor politici, social-democrati, in asa fel incat si-a anulat principiile elementare, specifice ideologiei lui, cum ar fi:

1. Reducerea taxelor si impozitelor (din contra: azi avem in Romania aproape 400 de taxe)

2. Aducerea drepturilor individuale inaintea celor colective (din contra: marirea pensiilor fara discernamant si acoperire financiara este cel mai „flagrant” exemplu)

3. Reducerea coruptiei prin impunerea unor legi care sa conduca la independenta celei de-a treia puteri in stat (justitia) dar mai ales prin supravegherea aplicarii acestor legi (balbaielile si interpretarile date de parlament + curtea constitutionala referitoare la modul in care sunt cercetati demnitarii si modul in care vor sa li se faca perchezitie, reprezinta pur si simplu, delicat spus, glume proaste).

Despre celalalt partid numit liberal (PD-L) nu se pot spune prea multe; ideologia sa doar si-a exprimat-o, fara a pune in practica ceva „sonor”. De asemenea ei raman o struto-camila (e drept mai „apropiata” decat PNL-PSD) intre un partid popular (cel putin asa e recunoscut in UE) si celalalt liberal (autodeclarat).

De aici rezulta un singur lucru: scaderea numarului celor care se vor prezenta la vot, daca pana la alegeri (locale+parlamentare) nu vor exista niste „miscari” clare, de clarificare a unor pozitii. Greu de crezut!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: