Marele „democrat” Adrian Nastase

Fara indoiala Nastase poate intra in galeria fosilelor comuniste alaturi de Ion Iliescu si alti reprezentanti ai fostului sau cabinet care nu merita nici macar a fi pomeniti. De altfel nici el nu merita nicio atentie, dar fiind faptul ca si-a postat pe blogul sau un articol, <„Cetateanul” ministru>, la care i-am facut si un scurt comentariu pe care n-a avut amabilitatea de ai da OK-ul, incerc acum sa-i scot in evidenta conceptiile lui „democratice”. Iata ce scrie el printre altele: „situatia obiectiva a unui (prim) ministru care semneaza nenumarate hotarari ce pot afecta (sau dau sentimentul) ca afecteaza interese ale unor CETATENI obisnuiti. In mod obiectiv, cei care se considera afectati de vreuna din miile de hotarari de guvern pe care le-am semnat, recurg la reemedii juridice, inclusiv de ordin penal. Uneori au dreptate, alteori cred ca au dreptate, alteori chiar nu au dreptate. De mai bine de 7 ani ma confrunt cu astfel de situatii. Cand eram in functie, se ocupau specialistii de la guvern (mergeau la instante, explicau, etc.). De trei ani, trebuie sa ma ocup singur de aceste cazuri, desigur impreuna cu avocatii care ma asista.” Deci un (prim) ministru, sugereaza Nastase, are atat de multe de semnat incat de multe ori poate fi depasit si poate face prostii. Fara indoiala in acest caz el nu are nicio vina (doar poate cel care l-a numit in functie sa aiba). Iata argumentul „forte” pentru care (prim) ministrul trebuie tratat altfel decat cetatenii neministrii, de aceea spune el mai departe „un ministru, nici in Romania nici in alte tari, nu are aceeasi situatie cu cea a unui cetatean obinuit si ca este nevoie de un filtru alcatuit din cineva integru pentru a judeca unde este vorba de efecte inevitabile ale unor decizii de serviciu (poate chiar de hartuiala politica) si unde este vorba de o vinovatie reala. Acesta a fost sensul Legii 151 din 1999, adoptata in baza Constitutiei din 1991.” Este foarte clar; acel „cineva integru” nu poate fi decat parlamentul, care poate judeca corect si nepartinitor daca respectivul a furat, a facut trafic de influenta etc., etc.

Nastase nu spune insa ce legatura au semnaturile lui pe diferite documente ministeriale cu acuzatia de coruptie privind luarea si darea de mita in doua dosare. Nastase a fost in ultimii ani functionar public avand o leafa mare, dar averea stransa in acesti ani este cu foarte mult mai mare decat veniturile lui salariale.

Lui Nastase e frica de justitie si fuge ca dracul de tamaie din fata ei, cautand tot felul de chichite avocatesti, iar cu ajutorul colegilor vrea sa impuna si legi in favoarea lui si a altor politicieni corupti.

Nastase e la fel de democrat si cand e vorba de exprimarea libera a opiniei: dovada ca i-am scris doua comentarii pe blog, la unul n-a raspuns iar pe celalalt nici macar nu l-a postat. In acest sens ma gandesc cat de libera ar fi fost TVR daca iesea el presedinte……

Lasă un comentariu