Accidentul presedintelui

Inainte de 1989 ne minunam atunci cand auzeam stiri despre ministrii, sefi de stat sau alte personalitati din tarile democratice care se comportau ca orice cetatean si erau tratati la fel ca toti ceilalti. Azi daca acest lucru se intampla si in Romania, apar tot felul de „analisti” politici care comenteaza in fel si chip: populism, presedintele este „bun al intregului popor” deci n-are voie sa mearga neinsotit, presedintele nu trebuie sa conduca o masina, presedintele nu trebuie sa faca cumparaturi singur intr-un supermarket etc., etc. Nu sunt de acord ca presedintele sa atace presa, in fond ea reprezinta intr-adevar o putere importanta intr-un stat democrat, dar unii „analisti” sau jurnalisti chiar daca au gradul lor de subiectivitate, ca orice om, exagereaza numai intr-un singur sens indiferent de situatie sau context. Ati auzit vreodata ceva „pozitiv” la adresa presedintelui Basescu din partea lui: Nistorescu, Cristoiu, Ciutacu, Stan sau altii ca ei? Ce analiza credibila pot face acesti oameni care cauta cu tot dinadinsul „partile negative” ale presedintelui?! Un analist politic poate avea o orientare politica si poate face analiza politica in sensul dorit, dar trebuie s-o faca cu argumente solide, inteligente si nu cu bascalie de doi bani.

Ceea ce am scris in legatura cu presedintele este valabil pentru orice alt politician indiferent de partidul din care face parte, care este „judecat” aiurea, patimas, neargumentat, transformand discursul jurnalistic in barfa, manelizandu-l pur si simplu.

Astfel degeaba „se plang” jurnalistii de clasa politica romaneasca atat timp cat si ei fac parte dintr-o „clasa jurnalistica” la fel de romaneasca!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: