Solutii (gratuite) simple si imediate pentru viitorii primari bucuresteni-fondul locativ

In Bucuresti majoritatea cladirilor nu sunt renovate. Aspectul este dezolant. Bulevardele centrale sau blocurile din cartierele rezidentiale sunt cenusi, coscovite, au fatade uratite de tot felul de geamuri, corniere etc. Primarii alesi ar trebui impreuna cu consiliile sa reglementeze intr-un fel renovarea acestor cladiri.

Blocul din imaginea de mai sus n-a fost niciodata renovat desi are o vechime de cca. 25 de ani. Modul in care au fost „inchise” balcoanele (fiecare dupa cum l-a dus capul) e deplorabil.

Nu trebuie sa se dea aprobare pentru zugravirea doar a parterului sau a cate unui etaj. Daca o firma care-si are sediul la parterul unui imobil vrea sa-si vopseasca fatada, atunci sa fie obligat sa faca intregul imobil.

O casa veche din vechiul Bucuresti renovata doar la parter de proprietarul restaurantului. Astfel de „orori” sunt multe pe vechile strazi bucurestene din centru sau de pe la margine de oras.

Orice imobil, fie bloc de apartamente fie casa trebuie renovat (zugravit) la un interval de 10 ani.

Mai sus este o casa veche a carei cornisa e si un pericol public. Bineinteles ca nu exista niciun semn de atentionare, cu atat mai putin vreo intentie de renovare.

La schimbarea ferestrelor unui imobil sa se tina seama de culoarea celorlalte si de designul lor pentru a evita fatade „papagal”. De acelasi lucru trebuie tinut cont si la „inchiderea” balcoanelor.

Bucurestiul are inca o multime de case vechi, unele adevarate opere arhitectonice, care sunt neingrijite si intr-o stare accentuata de degradare.

O reglementare clara in domeniul administrarii fondului locativ este absolut necesara.

Reclame

Un răspuns

  1. da in toata la lumea si fara gunoie si un drum bun si etc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: