Asteptam propunerile (programele) pentru Bucuresti

Azi a inceput campania electorala pentru alegerile locale. In avanpremiera partidele s-au intrecut in pomeni. Pe primul loc, de departe, troneaza PSD-ul care a incercat „sa atraga” simpatizantii prin tot felul de „cadouri”.

Pomana reprezinta o parte importanta a credintei ortodoxe. Ea semnifica (in mare) un „ajutor” material dat celor mai saraci in amintirea unui decedat („de sufletul mortului”). De la coliva traditionala (apropos si acest produs ar putea reprezenta un brand romanesc) si cateva alimente „specifice” unui parastas, s-a ajuns la mari chermeze atat in cadrul privat cat si in cel institutional.

Partidele se intrec „sa dea”: mici, bere, slanina, pungi, sepci, baticuri etc., etc. „Boborul” cupleaza la acest balci si se bate sa apuce cat mai mult. Astfel mentalitatea lui „se da”, care-si are originea in „epoca de aur” cand in magazine „se baga marfa” , apoi „se dadea” (vindea) la coada care se forma inainte de a veni camionul, este continuata cu succes in zilele noastre. Azi chiar „se da”, evolutia este clara, iar imaginile prezentate de televiziuni fac „deliciul” telespectatorilor de pretutindeni.

In continuare asteptam dezbaterile electorale! Vom vedea daca balciul pomenilor ramane pe primul loc in topul mahalalei noastre politice sau el poate cobori si mai jos.

Reclame

Un răspuns

  1. Acest tip de mentalitate, „pomanageala”, va persista încă mult timp. De ce?
    1. Poporul, în ansamblu, este incapabil de o schimbare. Mai bine zis această schimbare se produce foarte lent.
    2. Politicienii nu au niciun interes să modifice starea de fapt, atât timp cât au la îndemă acest tip de arme electorale.

    Nu vedeţi că şi până şi guvernul liberal a adoptat tot măsuri de stânga?! Sau la concluzia asta am ajuns eu în articolul http://pitchers.wordpress.com/2008/04/18/romania-condusa-de-liberali-o-tara-social-democrata/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: