Parada gay sau a jandarmeriei?

Vreo 300 de gay au defilat sambata seara inconjurati de peste 1000 de jandarmi echipati pana-n dinti cu butelii de gaze lacrimogene, bastoane, caini politisti, cai, dube (vreo 16 bucati), doua masini cu tunuri de apa……iar peste toti si toate survola un elicopter al politiei. Gardurile metalice in Piata Unirii erau puse la o distanta apreciabila de carosabil, iar coloana de manifestanti a fost indrumata pe contra sens (pe partea stanga in directia Casei Poporului) ca diversiunea (strategia politiei) sa fie completa. In felul acesta tu ca spectator, ce mai poti vedea?! E drept ca nici cei de la „Noua dreapta” sau de pe unde mai erau n-au putut nici sa arunce cu pietre, nici sa se manifeste violent.

Cui prodest?

Probabil face parte din acelasi joc al intolerantei. In scurta istorie a democratiei romanesti postdecembriste (19 ani sunt oare putini?) am avut parte de multe evenimente de intoleranta: celebrul miting al opozitiei din ianuarie 1990 „desfintat” de muncitorii adusi de FSN, care nu vroiau sa-si „vanda” tara, mitingul din Piata Universitatii anihilat de minerii chemati de Iliescu, organizatiile antimonarhiste indreptate impotriva regelui care vroia sa-si viziteze tara, Partidul Unitatii Nationale a Romanilor impotriva UDMR, iar mai apoi PRM etc., etc.

Toate aceste „contre” au fost impotriva democratiei, impreuna cu politicienii care au manipulat din plin oamenii si au adus Romania printre ultimile tari europene la multe „capitole”.

Se spune ca romanii sunt un popor crestin, desi cultura religioasa e aproape la pamant, rezumandu-se la niste date empirice, naive; totusi in numele acestei credinte daca nu al dreptului si libertatii fiecarui individ necesare in orice tara civilizata, sa manifestam TOLERANTA si INTELEGERE fata de semenii nostri indiferent de nationalitate, religie etc.

Am spus-o ca in Constitutie……dar ce bine ar fi s-o si respectam!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: