Dupa locale….

Cei care au votat in primul si al doilea tur al alegerilor locale in Bucuresti nu se deosebesc cu nimic de cei care au votat pe tot cuprinsul tarii. Ce vreau sa spun cu asta? Se tot vorbea inainte de alegeri ca electoratul bucurestean este cel mai informat, cel mai cel din toata tara. O fi la nivel de „componenta” generala, dar nu la nivelul celor care au si venit efectiv sa voteze.  Cei aproximativ 30% din totalul inscrisilor pe liste, care au si votat, au reprezentat-o „nucleele dure” ale partidelor, pensionari si oameni obisnuiti, in majoritatea lor cu studii medii. „Oamenii informati” n-au venit sa voteze fie pentru ca afacerile lor nu sunt „afectate” de jocurile politice, fie ca vor sa emigreze (este vorba in primul rand de categoria de tineri studenti), fie ca au ajuns la acel nivel de „saturatie politica” , caz in care un meci, o telenovela, un joc de table in fata blocului sau o bere cu „baietii” reprezinta lucruri mult mai placute si concrete ale cetateanului de azi.

Rezultatul il vedem: „Oprescu, fiul unui fost general de Securitate, si-a cucerit electoratul bucurestean prin felul lui de a vorbi taraganat si direct. Candidatul independent a fost sustinut de fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, si de Partidul Social Democrat din care s-a retras recent”,  „Sprijinul oferit lui Oprescu atat de fostul sau partid, cat si de liberalii aflati la putere demonstreaza, potrivit analistilor, faptul ca cele doua formatiuni si-ar putea uni eforturile si in alegerile legislative din toamna pentru a bloca PD-L cu orice pret”, scrie Agentia Associated Press.

 In acest caz „vorba aruncata” de pesedisti sau de persoane apropiate stangii, in alegerile trecute, pe care noi, cei cu „vederi democrate” cautam s-o combatem, precum ca „toti sunt o apa si-un pamant”, nu ar fi azi mai valabila ca oricand ?

Pana in actuala legislatura PSD-ul era considerat adversarul traditional al liberalilor (stanga vs. dreapta), acum, se pare, ca vor face o alianta de guvernare dupa alegerile parlamentare, chiar daca PSD, nu numai ca nu s-a reformat dar „restauratia iliesciana” e mai posibila ca oricand.

Care este refugiul? Care ramane partidul autentic de dreapta din Romania?

Greu de raspuns la aceasta intrebare, chiar daca tentatia de moment ar fi PD-L.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: