De la munte la mare

De la aerul rarefiat din Padurea Bavareza sa coboram la nivelul marii. Zandvoort este un mic orasel (statiune) in Olanda, la tarmul Marii Nordului. Totul este aranjat si foarte cochet, in stil olandez. Vremea lasa de dorit. Desi eram in luna lui cuptor, temperatura nu a depasit 20 de grade, iar ploaia cernea ca in octombrie la noi. Eu n-am avut noroc de zile mai calde desi olandezii spuneau ca sunt si zile mai „fierbinti” cu temperaturi de pana la 24 grade Celsius si fara ploaie. Plaja se poate face dar baie doar pentru cei care suporta temperaturi de 14-16 grade maxim. In schimb sporturile nautice se pot practica, bineinteles imbracati intr-un costum cauciucat, care sa te apere cat de cat, macar de vant.

In mica localitate te poti distra vizionand tot felul de spectacole in aer liber sau concursuri (calarie, motociclism etc.). Municipalitatea este foarte activa in sezonul estival (ultima poza infatiseaza cladirea primatiei) si reuseste sa incalzeasca inimile turistilor nordici. Cafenelele, terasele si barurile sunt in fiecare seara pline iar berea buna si tare (am gasit bere Amsterdam cu un vol. de alcool de 11%) precis te binedispune. Stradutele inguste cu case vechi, dar si noi, avand un stil de „vitrina” la living, prin geamurile caruia se vede pana in partea cealalta a casei, pentru ca perdelele sunt mai tot timpul deschise, fac din casutele olandezilor „magazine de mobila” in miniatura.

Reclame

4 răspunsuri

  1. Lumea idilica ce o prezentati poate fi de maine o simpla legenda… http://sorinplaton.wordpress.com/2008/08/19/croseul-da-dreapta-stanga/

  2. Deocamdata e realitate si imi place sa ma refugiez in ea decate ori am ocazia.

  3. Nu imi dau seama daca noi romanii sesizam cat de grava este azi situatia geopolitica la nivel mondial, ori daca ne dam seama ca se reitereaza o tensiune intre Rusia si USA similara Crizei rachetelor din Cuba anilor 60…cert este ca potentialul exitusului colectiv este in carti in acest moment. Nu cred ca d-ul Basescu, implicit Romania este inteligent sa joace o carte a intrasigentei vis a vis de rusi, fenerand acest periplu diplomatic de avarie (Kiev, Tbilisi, etc). Eu nu cred ca avem ceva de exportat in zona de conflict, cand jocurile si logica sunt mult mai mari. Eventual riscam sa fim aditionati pe rabojul rusesc a tintelor tactice nucleare oportunate de momentul escaladarii tensiunilor.
    http://sorinplaton.wordpress.com/2008/08/20/geometria-plana-si-geopolitica/

  4. SUA n-au trupe in Georgia (Osetia sau Abhazia). Tarile din fostul imperiu sovietic au tot dreptul sa-si decida singure soarta. Daca unele din ele aleg calea democratiei si vor ajutor de la Europa si SUA . Rusii insasi trebuie ajutati sa iasa din aceasta perioada postcomunista, oligarhica de o ferocitate extrema si care nu aduce nimic bun cetateanului rus de rand. A face concesii unor asfel de guverne rusesti, pentru ca detin enorme resurse energetice si armament nuclear, nu mi se pare deloc productiv. Cred ca o solidaritate mai mare intre aliati, o politica comuna unitara este singura solutie de a „domestici” ursul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: