Primarul general

Lui Sorin Oprescu ii place sa-si faca imagine. Apare la televizor zilnic vizitand santierele incepute pe vremea lui Videanu. Ca in Romania trebuie sa „impulsionezi” lucrarile publice de pe pozitia functiilor inalte, este mai mult decat un obicei adanc implementat, ca aceste lucrari trebuie terminate la timp si eliberat locul de tot ce inseamna santier, iar este un lucru binevenit. De asemenea Oprescu cauta sa-si faca ceea ce nu si-a facut Videanu: imagine. Ceea ce astept insa de la noul primar, in functie de doua luni, este un proiect, fie el cat de mic, care sa poarte „ampreta’ lui. Probabil acest lucru nu va aparea pana la sfarsitul mandatului. Oprescu si-a facut urmatorul calcul: daca santierele se vor inchide, nu vor mai aparea alte lucrari pe strazi (oricum nu de amploare), bucuresteanul, in marea lui scarba fata de acest oras, nu va mai avea pe cine injura si practic va fi multumit. Problema care totusi va ramane si nu-l va scapa pe primar de oprobiul public va fi traficul. Deocamdata este vara, vacante, concedii, lume mai putina. La toamna insa va incepe circul. Se va sta din nou minute in sir la semafoare si pe bulevardele noastre strangulate de masinile parcate aiurea. De fapt cheia fluentei traficului, paradoxal porneste de la PARCARI. Am spus-o de nenumarate ori: dincolo de constructiile sofisticate pentru parcare (subterane, supraterane) cu mii de locuri, care TREBUIE sa se construiasca incepand cu punctele centrale ale orasului si continuand cu cartierele rezidentiale, in PRIMA etapa trebuie REGLEMENTAT modul de parcare pe strazi. Asta inseamna ca fiecare spatiu disponibil trebuie MARCAT si indicat modul in care se poate parca acolo (taxa, ore). Pe bulevarde trebuie sa existe restrictiile cele mai severe deoarece traficul este mai intens, iar blocarea unei benzi (de obicei prima) face sa creasca numarul ambuteiajelor. „Scuza” ca Bucurestiul are strazi inguste nu „sta in picioare”. In Europa majoritatea oraselor au strazi inguste (mai ales in centrele vechi), iar problema traficului s-a rezolvat peste tot prin sensuri unice si masuri de reglementare ca acelea prezentate mai sus.

La fel de important este ca aceste reglementari sa fie supravegheate de politia comunitara sau alte firme abilitate pentru a se RESPECTA intocmai.

Ramane de vazut daca primarul general va accesa la astfel de proiecte, daca va  fii capabil sa „suporte” injuraturile celor care vor primi amenzi pentru ca nu respecta hotararile sau va prefera calea cea mai simpla: sa nu faca nimic in acest sens.

Reclame

2 răspunsuri

  1. Oprescu ilustreaza perfect expresia „forma fara fond”. Peste un an se vor lamuri si bucurestenii. Pina atunci insa doctorasul va continua sa ne intoxice cu populism ieftin. Imi aduc aminte ca la inceputurile lui Videanu era la fel…

  2. Daca ar fi numai intoxicare tot n-ar fi foarte rau dar, din pacate, pierde orasul asta, pentru a nu stiu cata oara….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: