A fi antiamerican e la moda?!

Exista in blogosfera un curent antiamerican. Tot felul de „initiati” vorbesc de crimele impotriva umanitatii facute de SUA in ultimii ani, de jandarmul lumii care vrea sa faca ordine peste tot etc., etc.

Nu incerc sa fac istorie incepand cu al II-lea Razboi mondial si cu rolul jucat de SUA in Europa in timpul si dupa acel Razboi. Sa ne oprim la anii din urma.

SUA a fost atacata urat in acel 11 septembrie si de atunci a inceput o campanie dura impotriva terorismului si a tarilor care vor sa-si puna la punct arme nucleare sau biologice (Coreea de Nord, Iran, Iraq) sau a tarilor cu potential ridicat de gazduire a terorismului (Afganistan). Aceste tari nu si-au rezolvat nici pe departe problemele lor interne care tin in primul rand de nivelul de civilizatie si bunastare a locuitorilor lor, in schimb ataca, ameninta, creeaza probleme lumii civilizate.  Riposta americana, prin atacarea, mentinerea de trupe sau impunerea unor embargouri au fost actiuni politice urmate de rezultate mai bune sau mai proaste. In orice caz, principial vorbind, erau solutii care trebuiau luate. Ele s-au soldat cu pierderi de vieti omenesti si de o parte si de cealalta, criticate atat de opinia publica americana cat si de cei de pe „margine”, dar fara a se da solutii alternative,  de catre nimeni . Din pacate aceste solutii nu exista, strategii mai bune, poate.

Romania este o tara aliata SUA in NATO, alinta in care n-a fost bagata cu forta, ci a intrat de bunavoie, cu un sprijin popular la nivel de sondaje de peste 70%. In acest caz nu-i inteleg pe cei care sunt atat de inversunati impotriva SUA. Nu vor sa tina seama de vointa populara? A afectat SUA interesele Romaniei in acesti ani de cand suntem parteneri?

 

Reclame

Un răspuns

  1. Deh, e la moda sa fii cu cei puternici (chiar indicat!). E cool sau trendy (cum vrei s-o iei) sa te ratzoiesti la cei puternici. Sa-i vad pe „Curajosi” cind cei puternici se dau cu adevarat la ei.
    Murphy are o vorba mare: „Numai Dumnezeu alege la intimplare”. Restul face parte din diferite campanii de slavire sau denigrare. Dupa caz si interes. O zi buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: