Impresii de calatorie: Amsterdam

Capitala oficiala a Olandei este un oras pitoresc. Centrul vechi, strabatut de canale (circular si radial) n-are cladiri impunatoare dar este un loc cosmopolit unde te simti bine fie ca faci vizite prin cateva muzee interesante (Rijksmuseum,  Rembrandthuis, Van Gogh Museum, Madame Tussauds Amsterdam,   „Venustempel”-muzeul sexului etc.), fie ca stai la una din cafenelele, barurile si cluburile orasului (cateva mii) fie ca vrei sa te plimbi prin oras (pe jos, cu bicicleta sau cu vaporasele pe canale). Eu am ajuns in oras cu un autobuz regional ce venea de la Zandvoort si am inceput plimbarea din fata Garii Centrale (Centraal Station).

 Primul lucru care te frapeaza este multimea de biciclete si parcarea imensa de langa gara.

Acolo sunt cele mai multe biciclete adunate la un loc, pentru ca de altfel, ele sunt omniprezente in tot orasul. Cred ca nu exista fotografie pe care am facut-o din care sa lipseasca „bicicleta”.

 

 

 

Dar Amsterdam inseamna si canale. Sunt paralele cu strazile pe care se afla si reprezinta una din emblemele orasului care de-a lungul timpului a trebuit sa invinga apa, focul si ciuma. De aceea orasul a primit deviza: heldhaftig, vastberaden, barmhartig (eroic, dârz, milostiv).

 

 

 

 

 

 

Pitoresti pline de localuri, magazine si hoteluri, iar intr-o anumita zona de bordeluri in care fetele stau in vitrina, ingustele strazi ale orasului dau pitorescul zonei vechi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              Rembrand ramane un brand al orasului fiind „cinstit” asa cum se cuvine.

Nu exista prejudecati la Amsterdam. Decat sa te usurezi pe ziduri sau in curti mai bine pe strada in locuri special amenajate.

Vanzatorul de inghetata italian profita ca limba lui e atat de diferita de cea a gazdelor si scrie mici porcarioare pe toneta sa.

 

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pentru sanatatea voastra e bine sa va abtineti si de la tutun si de la „ierburi”…… chiar daca aici poti incerca…..

Sunt multe de spus, dar cel mai bine e sa le filtrati voi cu mintea si inima voastra, sa „aprobati” sau nu ceea ce veti vedea, daca veti trece prin Amsterdam!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: