Ceea ce a rezultat….

caini-cu-covrigi

… in urma votului aplicand noua Lege electorala din punctul de vedere al oamenilor „trimisi” in Parlament nu difera cu nimic de ceea ce se obtinea prin votul pe liste de partide.

 Oamenii mai putin instruiti (majoritatea electoratului rural si o buna parte din cel urban) au votat pentru …. pomana. (nu degeaba in religia crestin-ortodoxa, pomana joaca un rol important). In acest caz deosebirea fata de votul pe liste este nula (doar marimea pomenii este mai mare in noua situatie).

Ceilalti, care n-au primit neaparat ceva, au mers fie pe notorietatea candidatului (data de aparitiile la TV sau pe cat de vocal este), chiar daca aceasta notorietate avea ceva „negativ” in sine (vezi cazul Miki Spaga revenit in forta cu si fara pomeni sau Adrian Nastase etc.), fie au „mers” pe sigla partidului atunci cand candidatul era un ilustru necunoscut.

In felul asta pe lista parlamentarilor se regasesc figuri sinistre ale fostelor „parlamente” (fosti securisti, fosti turnatori, fosti activisti PCR, dar si oameni certati cu legile de drept comun). Noii veniti, in general, nu sunt cunoscuti sau sunt personalitati din viata artistica, sportiva etc., care nu pre au experienta legislativa.

Una peste alta „uninominalul” n-a adus absolut nimic „calitativ” in ceea ce priveste parlamentarii Romaniei.

Reclame

2 răspunsuri

  1. Sărbători fericite şi La mulţi ani de onomastică!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: